Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Store muligheter med Extrastiftelsen

13.01.2017

Extrastiftelsen utlyser nå årets første runde for helseprosjekter. Søknadsfrist er 15. mars.

Bilde: Store muligheter med Extrastiftelsen

Tilskudd gis til gode prosjekt, men hva er et godt prosjekt? Det er et prosjekt som bygger på en ide som tjener organisasjonens formålsparagraf, som skaper engasjement og/eller gir medlemmene et tilbud de ellers ikke ville fått. Den gode ide gjort gjennomførbar er et godt prosjekt!

Hvert år fordeler Extrastiftelsen enn gitt prosentandel av Norsk tippings overskudd til helseprosjektet. Alle søknader må fremmes gjennom en godkjent søkerorganisasjon. Psoriasis- og eksemforbundet og PEF-ung er godkjente søkere. Lokallag, fylkeslag, utvalg, og PEF-ung grupper kan derfor søke prosjektstøtte gjennom PEF. Også instanser utenfor organisasjon kan fremme prosjekt vi anser som relevante gjennom/ i samarbeid med oss.

Nye regler

I 2016 har Extrastiftelsen gjennomgått støtteordningen og presentert nye og reviderte retningslinjer. Blant annet er det nå et nytt søknadsskjema og nye søknadsfrister. Det er fra og med 2017 flere forskjellige søknadsfrister å forholde seg til, og første søknadsfrist 15. mars  gjelder for helseprosjekter (tidligere forebygging og rehabilitering). De nye reglene påpekt at stiftelsen IKKE gir midler til behandlingsreiser til utlandet og at prosjektene skal primært gjennomføres i Norge. Stiftelsen ønsker også å synliggjøre muligheten for støtte til teknologisk utvikling og nye tekniske løsninger. Dette er ny, men viktig, informasjon for PEF.

Søknadsskjemaet for Helse vår er noe endret i forhold til i fjor høst. Dette gjelder spesielt rundt prosjektenes kategorisering, samt budsjettering. Sistnevnte fordi prosjektåret i denne runden ikke følger kalenderåret. Et prosjektår i Helse vår går fra 1. juli til 30. juni.

Gir muligheter

Extrastiftelsen gir oss mulighet til å prøve ut nye metoder, samt synliggjøre våre løsninger for bedre helse og økt livskvalitet. Vi som brukere har et unikt innblikk i helsetilbudets mangler og svakheter. Kanskje vi til og med har noen innovative løsninger. Det er mulig å søke midler til utprøving av nye behandlingsmetoder og samarbeidsprosjekt med andre organisasjoner eller instanser. Tidligere år har vi fått innvilget alt fra lokale lysbehandlingsenheter til vinterleir. En gjenganger er Hudskole og mestringskurs, men vi har også gjennomført mange informasjonsprosjekt som temahefter, filmer og nettsider. Kun fantasien og formålet setter grenser!

Spennende prosess

Lokal- og fylkeslag har en nøkkelrolle når det gjelder et godt medlemstilbud lokalt. PEF vet at våre tillitsvalgte har ulik bakgrunner og forskjellige erfaringer. Noen har skrevet mange søknader og trengte lite veiledning, men for mange er det å skrive en søknad til Extrastiftelsen noe nytt. Vi hjelper dere gjerne fra A til Å!

Prosjektkriterier

Extrastiftelsen favner bredt, men har likevel noen fastsatte kriterier for hvilke prosjekter som kan få midler:

- Prosjektet skal være rettet mot målgrupper i Norge
- Brukermedvirkning og brukerstyring vektlegges, frivillighet ansees som et pluss
- Samarbeidsprosjekt med andre organisasjoner/personer/kommune osv er positivt
- beskrevet og synliggjort helsegevinst

Reproduksjon av ideer

Vi mottok mange gode søknader i fjor, og PEF sentralt oppfordrer deg som ikke fikk tildelt penger i 2016 til å prøve igjen! Extrastiftelsen avslo nemlig hele 85% av søknadene den runden grunnet endringer i stiftelsens finansiering i 2016. Alle søkere er også lovet begrunnelse for avslaget innen 15. februar. Dette er supert og gjør det enda lettere for oss å lage gode søknader i Extrastiftelsens øyne, og det nytter å prøve igjen! Extrastiftelsen sier selv at nyskaping ikke er et krav og at tidligere prosjekt kan søkes om på nytt. Det er lurt å inkludere erfaringene fra sist i ny prosjektsøknad. Det er bra å vise progresjon i prosjektet gjennom en liten endring, men det er legitimt å gjenskape en suksesshistorie.

Ta kontakt!

Alle søknader sendes elektronisk og fremmes gjennom oss sentralt. PEF har et overordnet ansvar for alle organisasjonens prosjekter. Dette betyr at dere som har ideer og prosjektsøknader må kontakte sentralleddet for å få tilgang til Extrastiftelsens søknadssystemet. Har dere en ide eller behov dere ønsker å utvikle til et prosjekt hjelper vi dere gjerne gjennom hele prosessen.

Frister

Grunnet endret søknadsfrist i 2017 er gjelder fristen 15. mars kun for helseprosjekt. Dette er stiftelsens frist, noe som betyr at PEFs interne frist vil være 15. februar. Er dere interessert i å søke om lokale prosjekt skal dere har vært i kontakt med kontoret og i gang med tankeprosessen. Da er det en måned til å ferdigstille prosjektskissen, og å fylle ut Extrastiftelsens krevende og detaljerte søknadsskjema. Svar gis 15. juni. Pengene kan benyttes fra 1. juli 2017 til og med 30. juni 2018.

Neste frist for å søke prosjekt er 15. september 2017

Kontaktinformasjon

For mer informasjon om stiftelsen og tidligere innvilgede prosjekter, se: 

www.extrastiftelsen.no  

PEF: 23 37 62 40 / post[at]pefnorge.no   eller Maren.awici-rasmussen[at]pefnorge.no

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram